PRODUCER / PRODUCING

Een producer? Soms is het moeilijk om als artiest of band nog objectief te zijn en het beste uit een nummer te halen. Je staart je blind op details of hebt vooral oog voor je eigen partij of instrument.

Met een ervaren producer (meer over joes & artist) wordt het al gauw een stuk eenvoudiger. Hij ziet snel tekortkomingen en weet waar de valkuilen liggen. Iemand die weet wat er van een radiosingle of demo verwacht wordt en jouw nummer(s) vanop meer afstand en met métier bekijkt.

gerrit aan de micro
producer coaches gerrit

Producing is een breed begrip. Soms maken we je nummers beter via subtiele ingrepen: een paar vrijblijvende suggesties of je gitarist eens een andere gitaarpedaal laten proberen. Soms gaan we verder en werken we een basis idee uit op gitaar of piano. Daarna gaan we dat idee arrangeren.

Wat elke keer terugkomt, is het zoeken naar de juiste klank, de juiste vibe. Het tempo en de groove die die vibe het best ondersteunen. Het arrangement dat jouw idee het best past. De zang net dat stukje hoger tillen om jouw song te liften. Bij het producen gaan we dus zorgen dat alle elementen van een song het ‘grote doel’ volledig treffen.

SONGS PRODUCEN

Sommige bands kiezen voor een sneller opnameproces en wensen geen productie in de studio. Producen is ook niet altijd nodig. Sommige bands hebben een interne manier van werken waarbij ze heel goed weten wat ze wel en niet willen, gecombineerd met veel ervaring in arrangeren, songwriting en opnemen. Of de song waarmee je langs komt is gewoon al perfect.
Andere bands willen voor de grondige aanpak gaan. Dan luisteren we naar repetitie opnames of repeteren samen. We bekijken de arrangementen, nemen eventueel eerst een snelle demo op en gaan pas daarna de effectieve opnamesessie plannen. Welke formule het beste pas bespreken we het best samen, op voorhand.
Hiernaast zie je een paar voorbeelden van geproduceerde songs en hun eerste demo’s.
Mail SputnikStudio voor meer info over het producen van jouw songs
  1. go bad with you demo vs produced 2:51
  2. ready to love demo vs produced 4:23

GHOSTPRODUCING

EDM / POP / DANCE / CHARTPOP

DJ’s en popartiesten zijn meestal goeie entertainers, soms goeie songschrijvers en af en toe goeie producers. Om hun songs en tracks tot op het juiste niveau te krijgen, kunnen ze in sputnik aan hun tracks laten sleutelen. De liefde voor synths en elektronische muziek is hier altijd groot geweest.

Vaak komen DJ’s met een idee in Ableton naar hier en werken we de song hier verder uit, zetten we de verschillende partijen op punt en kiezen we de juiste klankjes voor een hedendaagse popproductie.