LIVE ROOM MET DAGLICHT

Je neemt op in een gezellige, ruime professionele studio met daglicht en veel hout. Groot genoeg om bands live op te nemen, op verzoek. Met de gezelligheid van jouw ideale repetitiekot.
Denk daar de relaxte en bekwame begeleiding van Joes Brands (meer over Joes) bij en de kans is groot dat je verwachtingen overtroffen worden.

GENRE / MUZIEKSTIJL

SputnikStudio kan veel genres aan. Door de combinatie van de verleidelijke backline, een uitstekende selectie microfoons en analogen buizen pre-amps en de ervaring en passie van de mannen achter de knoppen.

Stoner, indie, urban, pop, jazz: SputnikStudio heeft het allemaal al gedaan.

BELUISTER SPUTNIK TRACKS
professionele studio eva radio carver microfoon

CONTROL ROOM

De controll room is zo gebouwd en behandeld dat de klank optimaal is om de opnames en de mix te beoordelen. Zo maakt SputnikStudio de juiste mix die ook bij jouw thuis goed gaat klinken.
Al jouw instrumenten moeten goed klinken. Buizen pre-amps (universal audio) zorgen voor de warmte en saturatie in jouw vocals, bas en gitaren. SSL-pre-amps geven punch aan je drums. Audient-voorversterkers zijn fantastisch voor akoestische instrumenten. Yamaha NS10 en Genelec monitors en – misschien wel vooral – een getraind paar oren zorgen voor een juiste beoordeling.
De bandcave van Sputnikstudio, een professionele opnamestudio
BANDCAVE

Opnemen kan lang duren en intensief zijn. Daarom is een gezellige plek om te hangen, tot rust te komen, je af te zonderen geen overbodige luxe. In SputnikStudio krijgen bands, naast een zetel in de controll room, een hele verdieping boven de studio. Met keuken en ijskast, natuurlijk.

Bij lange sessies kunnen bands ook overnachten (vraag naar de voorwaarden).

MAIL SPUTNIK VOOR MEER INFO
mix plattegrond studio
STUDIOPLAN

Een grote live room, amp booth, vocal booth met een glazen deur zodat je alle muzikanten kan zien staan en de controle kamer.

GEAR & BACKLINE

DON’T SWEAT THE TECHNIQUE
professionele preamps opnamestudio
PREAMPS

Een van de belangrijkste stappen in de recording-chain is de preamp: SSL voor punch, een aantal tube Universal Audio’s 610 & 710 voor kleur en Audient voor precisie.

professionele microfoons opnamestudio neumann u87
MICS

Een uitgekiende selectie microfonen waaronder vintage Neumann’s (u87&KM84), ribbon mics (coles4038), AKG d12, oude Sennheisers …

professionele opnamestudio rhodes hammond piano
RHODES, HAMMOND & AKOESTISCHE PIANO

De klank van een rhodes of een echte akoestisch piano zal elke opname karakter geven!

professionele opnamestudio moog juno106 ms20 polysix
ANALOGE SYNTHS

Oude analoge synths zijn nog altijd ongeëvenaard in klank! MOOG minimoog&prodigy, KORG ms20, polysix, M1 & mono/poly, ROLAND juno, sh101, jv-1080, … SputnikStudio houdt er van en heeft ze allemaal in huis.

professionele opnamestudio gitaren en lampen versterkers
GITAREN EN AMPS

Een aantal buizenversterkers en een mooie verzameling gitaren en effectenpedalen.

professionele opnamestudio vintage drums en percussie
DRUMS EN PERCUSSIE

Drums en hun opnametechniek bepalen vaak de klank van de plaat. Als er hier geen karakter en sfeer insteekt, ga je die nog moeilijk kunnen vangen.

BESPREEK WAT JE NODIG HEBT VOOR DE OPNAMES